Juridisch expertisecentrum
& crossborder mediation

Podcast Internationale Kinderontvoering

Podcast Internationale Kinderontvoering

NRC IKO En MB Logo
Gepubliceerd op: 09-06-2023

In twee podcast afleveringen leert u over wat een internationale kinderontvoering is, wat het Centrum IKO en het Mediation Bureau voor u kunnen betekenen, en over wat jeugdbeschermers kunnen doen in geval van een dreigende kinderontvoering.

Een internationale kinderontvoering zet voor kinderen hun hele wereld op zijn kop. Een internationale kinderontvoering is niet alleen voor alle betrokkenen een emotionele gebeurtenis, maar is ook juridisch zeer complex.

In de eerste aflevering van deze podcastserie leert u wat een internationale kinderontvoering is en wat het Centrum Internationale Kinderontvoering en Mediation Bureau voor u kunnen betekenen. Suzanne Labadie, senior jurist bij het Centrum Internationale Kinderontvoering gaat in gesprek met Anneke van Teijlingen, bijzonder curator en cross-border mediator.

In aflevering twee van de podcastserie gaat Suzanne Labadie, senior jurist bij het Centrum Internationale Kinderontvoering in gesprek met Anneke van Teijlingen, bijzonder curator en cross-border mediator en Rowan Haynes, jeugdbeschermer bij Jeugdbescherming West.

Deze aflevering is een verdieping waar deze professionals met elkaar van gedachten wisselen over de signalen van een dreigende kinderontvoering en wat u als jeugdbeschermer kunt doen om de schade voor een kind zo veel mogelijk te beperken in een dergelijke situatie.

Beluister de podcasts op ons YouTube kanaal.