Juridisch expertisecentrum
& crossborder mediation

Kinderen

Deze pagina is voor jou. Jouw ouders willen allebei graag dat jij bij hen woont. Maar wat nu als een van jouw ouders in ander land woont? Soms komen ouders daar samen niet uit en zit jij daar tussenin.

Bijvoorbeeld zoals Luuk. De vader van Luuk komt uit Spanje, zijn moeder uit Nederland. Ze wonen in Spanje. Als Luuk 10 jaar is, gaan zijn ouders uit elkaar. Dat is een verdrietige tijd. Zeker als zijn moeder terug wil naar Nederland. Zij wil Luuk graag meenemen. Over de grens, terug naar Nederland. Luuks vader wil dat niet. Hij wil Luuk graag iedere dag blijven zien in Spanje. Zijn ouders maken daar ruzie over.

En Luuk? Luuk wil niet kiezen tussen zijn ouders. Hij houdt van beiden evenveel.

Meer weten?

Kies een van de onderwerpen:

 

Bekijk ook onze vlog, waarin Roos en Faruk op onderzoek gaan naar wat internationale kinderontvoering is. Ze spreken met verschillende professionals die werken bij het Centrum Internationale Kinderontvoering.

Wat kun je doen?

Vragen

Heb jij vragen over bijvoorbeeld verhuizen naar het buitenland of praten met een rechter of bijzondere curator? Dan helpen wij jou graag! Stel hier jouw vraag aan ons. Of stel jouw vraag aan een Kinder- en Jongerenrechtswinkel bij jou in de buurt.

Praten

Wil je met iemand praten over wat jij meemaakt? Je kunt altijd bellen of chatten met de Kindertelefoon. Of praat via de app van Villa Pinedo met een buddy. De Kindertelefoon en Villa Pinedo hebben ook een forum waar je kunt praten met mensen die jou begrijpen.

Lezen en kijken

Wil je meer lezen over Luuk? Lees dan het boek Over de grens van Irène Storm. Wil je liever iets kijken? Bekijk dan hier wat kinderontvoering is en wat wij doen. Of kijk naar deze aflevering van het Jeugdjournaal. Hier vertelt Nigel hoe hij door zijn moeder werd meegenomen naar Spanje.