Juridisch expertisecentrum
& crossborder mediation

Kind ontvoerd: Hulp bij internationale kinderontvoering

Bij (vermoedelijke) kinderontvoering kunt u altijd bij ons terecht

Wij zijn hét juridische expertisecentrum op het gebied van (het voorkomen van) internationale kinderontvoering. Wij geven u gratis advies, begeleiding en informatie wanneer u vermoedt dat uw kind wordt ontvoerd of wanneer uw kind is ontvoerd. U leest hier meer over de stappen die u dan kunt volgen.

Verklein de kans dat uw kind wordt ontvoerd

U kunt maatregelen nemen om de kans op internationale kinderontvoering te verkleinen. Daarbij is het van groot belang dat u zoveel mogelijk informatie heeft over uzelf, uw kind en de andere ouder. Deze informatie deelt u met de betrokken instanties op het moment dat uw kind is ontvoerd of ontvoerd dreigt te worden. Neem allereerst telefonisch contact met ons op, zodat wij u specialistisch advies kunnen geven. Neem dan indien nodig contact op met de politie en een advocaat die ervaring heeft met internationale kinderontvoeringszaken.

Vragen?

 

Neem contact op

Wat u moet doen wanneer uw kind is ontvoerd

Wanneer uw kind ontvoerd is, neemt u meteen contact met ons op. Wij weten namelijk welke stappen geschikt zijn in uw specifieke situatie. Laat u daarom eerst adviseren door een van onze juristen. Wanneer uw kind ontvoerd is, probeer dan de andere ouder te bereiken om samen tot een oplossing te komen. Schakel een vriend of familielid in om te bemiddelen. Lukt dit niet, dan kunt u dit met behulp van onze crossborder mediation proberen. De laatste stap is een verzoek tot teruggeleiding via de Centrale autoriteit. Dit is mogelijk wanneer het land is aangesloten bij het HKOV. Ook kunt u ervoor kiezen een rechterlijke procedure te starten in het land waar het ontvoerde kind verblijft.

Wij staan u bij tijdens een internationale kinderontvoering

Heeft het vermoeden dat uw kind is ontvoerd en heeft u vragen? Of bevindt u zich in een impasse omdat uw kind al langere tijd is ontvoerd? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij helpen u graag verder.